Reducerea TVA la paine s-ar putea aplica din 1 iulie 2013

Proiectul reducerii TVA la 9% la paine va fi discutat la sfarsitul lunii mai cu Fondul Monetar International, iar masura s-ar putea aplica chiar din 1 iulie, a declarat ieri premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a declarat, luni, dupa intalnirea cu reprezentanti ai Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si Comisiei Europene, ca nu renunta la reducerea TVA la 9% la paine in acest an, insa o noua discutie asupra subiectului va avea loc la sfarsitul lunii mai. PANIFICATII

“O sa incercam atunci, de la 1 iulie, odata cu rectificarea bugetara, sa facem acel proiect pilot pentru un singur produs, pentru a vedea daca opinia noastra, si anume ca un TVA redus duce in realitate la incasari mai mari si la combaterea evaziunii fiscale, e reala”, a arata premierul.

Ponta a mentionat, de asemenea, ca a prezentat proiectul reducerii TVA in panificatie delegatiei FMI: “Cei de la FMI au spus foarte clar: cat se pierde contabil daca doar la paine reduceti TVA? Cred ca este undeva spre 200 de milioane, nu? 200 de milioane de lei. Ii puneti din alta parte cei 200 de milioane de lei la rectificare – asta inseamna ca nu aveti incasari mai mici – si vedem daca in sase luni chiar este adevarat ce spuneti voi”.

Ideea reducerii TVA la 9% a fost vehiculata inca din vara anului 2012, atunci cand Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a promis ca in 2013 vom avea preturi mai mici in panificatie. Constantin, citat de presa centrala, a insistat ca proiectul se va aplica, desi delegatia FMI nu agreeaza ideea ca Romania sa aplice cote diferentiate pe produse la Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA).

 

Sursa: www.avocatnet.ro 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Din Viata

Walk a mile in my shoes. See if they fit.

Georgiananita's Blog

Just another WordPress.com weblog

StefanAlecse

Calatorie in spatiu si timp

Contfin Glob-contabilul tau online!

Contabilitate, Audit financiar, Expertiza contabila, HR.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: