Fisa de evaluare TESA

Model

EVALUATNumele ……………………………. Prenumele ………………………………………….. nr.marca …………….Sectia/Serviciul ………………………… Atelierul …………………… Formatia ………………………………Schimbul …………………………………. Vechimea in functie ………………………………………………….

EVALUATOR (conducatorul locului de munca)

Numele …………………………….. Prenumele ………………………………………….. nr. marca ……………

Functia ……………………………… Locul de munca ……………………… Vechimea in functie …………

DATA EVALUARII ……………….. PERIOADA DE EVALUARE: de la: …………pana la ……………

INSTRUCTIUNI:

  • Evaluarea persoanei specificate se va face la acele criterii de performanta (dintre cele mentionate mai jos) pe care Comisia de Evaluare le-a identificat ca relevante pentru specificul locului de munca al evaluatului.
  • Evaluarea se realizeaza prin bifarea uneia dintre cele 5 afirmatii ale fiecarui criteriu luat in calcul, si anume a aceleia care il caracterizeaza cel mai bine pe salariatul respectiv.

Criterii de performanta

Scale de apreciere

Ponderea criteriului in totalul de 100%

Punctaj pe criteriu

(d) x (2)

0

1

2

3

1.Cunostinte teoretice si practice 1.Nu detine cunostintele specifice postului detinut.2.Are cunostinte modeste si nu este interesat de imbogatirea lor.3.Este bine instruit teoretic, dar nu este interesat de noutatile din domeniul sau.4.In discutiile purtate, dovedeste ca este la curent cu noutatile din domeniul sau.

5.Pregatire de exceptie, dublata de un interes deosebit pentru noutatile din domeniul sau.

2.Aplicarea cunostintelor profesionale (legatura intre teorie si practica) 1.Nu poate face legatura intre teorie si practica, nici in situatii obisnuite.2.In diferite contexte aplica solutiile teoretice in practica numai daca i se sugereaza acest lucru.3.Interesat de factorii profesionali si tehnici numai din imediata vecinatate.4.Cunoaste factorii profesionali care praticipa la realizarea tehnologiei si a sigurantei in exploatarea utilajelor.

5. Preocupat sa gaseasca noi directii de aplicare in practica a cunostintelor teoretice de specialitate.

3.Eficacitate profesionala 1.La cea mai mica dificultate abandoneaza sau cere sprijin.2.Rezolva sarcinile folosind frecvent cai greoaie si intortocheate.3.Se achita intocmai si la timp de sarcinile trasate.4.Nu asteapta ca initiativa sa ii fie propusa de altcineva si are mare putere de mobilizare.

5.Gaseste tot timpul ceva de rezolvat si este o fire activa si intreprinzatoare.

Criterii de performanta

Scale de apreciere

Ponderea criteriului in totalul de 100%

Punctaj pe criteriu

(d) x (2)

0

1

2

3

4.Receptivitate fata de solicitarile profesionale 1.Ar vrea sa-si ia concediu cand este programat la activitati profesionale curente.2.Este mereu nemultumit ca tocmai lui i se cere sa participe la diverse actiuni profesionale.3.Participa la solicitarile profesionale numai din obligatie si atunci face numai strictul necesar.4.La solicitarile pe linie profesionala da dovada de solicitudine si responsabilitate.

5.Este foarte receptiv fata de o solicitare noua, vanzand in ea un mijloc de imbogatire a experientei profesionale.

5.Capacitatea de a conduce activitati 1.Se pretinde foarte exigent, formuland sarcini pe care nu le-ar putea rezolva nici personal.2.Este superficial in cunoasterea capacitatilor oamenilor, cand este vorba de trasarea sarcinilor in cadrul colectivului.3.Manifesta intelegere pentru problemele subordonatilor, dar stie sa fie si intransigent.4.Colaboreaza bine cu oamenii din colectiv si verifica realizarea sarcinilor.

5.Cunoaste bine posibilitatile oamenilor cu care lucreaza si stie ce sa ceara; are astfel rezultate de calitate.

6.Integrarea in colectiv 1.Creeaza disensiuni intre colegi prin atitudinea si comportamentul sau.2.Este infelxibil in comportament.3.Se integreaza mai lent in colectiv, desi exista – si manifesta – apropiere fata de interesele colectivului.4.Stie sa se faca agreat in colectiv.

5.Prin intreaga sa activitate se face admirat, respectat si apreciat.

Criterii de performanta

Scale de apreciere

Ponderea criteriului in totalul de 100%

Punctaj pe criteriu

(d) x (2)

0

1

2

3

7.Capacitatea de comunicare 1.Nu se poate face inteles, chiar in situatii obisnuite.2.Cand i se cer explicatii riguroase ii este greu sa gaseasca un limbaj corespunzator.3.Stie sa-si organizeze ideile pentru a se face usor inteles.4.Cunoaste foarte bine nivelul de pregatire al fiecaruia si in discutiile purtate stie sa se adapteze adecvat situatiei.

5.Are suficienta rabdare si trateaza problemele la nivelul de pregatire al interlocutorului.

8.Responsabilitate 1.Nu-si asuma responsabilitatea pentru lucrarile efectuate.2.Sovaie adesea in a-si asuma responsabilitatea pentru lucrarile efectuate.3.Isi accepta de bunavoie responsabilitatea pentru lucrarile efectuate.4.Accepta responsabilitati suplimentare.

5.Solicita responsabilitati suplimentare, manifesta interes si responsabilitate in pastrarea bunurilor firmei.

9.Atitudinea fata de calitatea muncii 1.Orice lucrare executata sau coordonata necesita remedieri.2.Calitatea este pe plan secundar in activitatea sa.3.Din cand-in-cand trece cu vederea unele rabaturi de la calitate.4.In general respecta un standard ridicat de calitate.

5.Calitatea lucrarilor executate sau coordonate este permanent buna, fara a necesita remedieri.

10.Atitudinea fata de disciplina 1.Incalca frecvent regulamentele si normele defunctionare si comenteaza ori-de-cate-ori i se atrage atentia.2.Incalca uneori regulile de disciplina si functionare si le comenteaza.3.Se intampla rar sa incalce regulile de disciplina si functionare.4.Respecta intotdeauna regulile si procedurile de disciplina.

5.Respecta intotdeauna regulile si procedurile de disciplina si aduce la cunostinta celor in drept orice incalcare a acestora.

 

SEMNATURA EVALUATORULUI: ………………………………………………………..

EVALUATUL:

Am citit si sunt de acord cu toate aprecierile facute: semnatura ………………………..

Contest aprecierea facuta la criteriul: ………………….  semnatura ………………………..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Din Viata

Walk a mile in my shoes. See if they fit.

Georgiananita's Blog

Just another WordPress.com weblog

StefanAlecse

Calatorie in spatiu si timp

Contfin Glob-contabilul tau online!

Contabilitate, Audit financiar, Expertiza contabila, HR.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: