ACCIZE LA AUR DIN 01.09.2013

Pentru produsele bijuterii din aur si/sau din platina cu codul NC 7113 1900, cu exceptia verighetelor; din codul fiscal , accizele sa se datoreze o singura data si sa se calculeze prin aplicarea sumelor fixe pe unitatea de masura asupra cantitatilor produse pe teritoriul Romaniei, importate sau achizitionate intracomunitar.
De asemenea, proiectul prevede ca platitorii de accize pentru produsele prevazute la art. 207 lit. a) – c) si lit. f) – k) sunt operatorii economici care produc, achizitioneaza din teritoriul comunitar, ori importa astfel de produse.Operatorii economici care achizitioneaza din teritoriul comunitar produsele prevazute la art. 207 au obligatia ca, inainte de primirea produselor, sa se inregistreze la autoritatea competenta, in conditiile prevazute in normele metodologice si sa respecte urmatoarele cerinte: a) sa garanteze plata accizelor in cuantumul si in conditiile stabilite in normele metodologice;TEZAUR - BNR
b) sa tina evidenta livrarilor de astfel de produse;
c) sa prezinte produsele la cererea organelor de control;
d) sa accepte orice monitorizare sau verificare a stocurilor din partea organelor de control.
Nu se supun acestor cerinte antrepozitarii autorizati si destinatarii inregistrati care achizitioneaza din teritoriul comunitar produsele prevazute la art. 207 lit. d) – e).In situatia in care societatea efectueaza operatiuni pentru care datoreaza accize in Romania aceasta trebuie sa se inregistreze ca platitor de accize (Formularul 010) si sa depuna declaratia de accize. In conformitate cu
prevederile art. 214 din Codul fiscal, orice operator economic platitor de accize are obligatia de a depune la autoritatea competenta o declaratie de accize pentru fiecare luna, indiferent daca se datoreaza sau nu plata accizei pentru luna respectiva.

Declaratiile de accize se depun la autoritatea competenta de catre operatorii economici platitori pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei la care se refera declaratia.

Calculul acestor accise urmeaza sa fie stabilit probabil prin norme

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Din Viata

Walk a mile in my shoes. See if they fit.

Georgiananita's Blog

Just another WordPress.com weblog

StefanAlecse

Calatorie in spatiu si timp

Contfin Glob-contabilul tau online!

Contabilitate, Audit financiar, Expertiza contabila, HR.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: